donderdag 20 november 2014

M'n eerste Stip en haak...teckeltje Sam

Op de site van Stip en haak staan erg leuke knuffels om te haken. Uit overschotjes van de CAL2014 is hier teckeltje Sam ontsproten.

 
 

Teckeltje Sam mag nog een paar dagjes bij ons vertoeven...zaterdag verhuisd hij naar een jarig nichtje die dol op teckeltjes is.

 
 

Voor wie graag teckeltje Sam in huis haalt, hier nog even de link naar het patroon

http://stipenhaak.blogspot.be/p/patroon-teckel_28.html

 
 

Veel haakplezier!!

maandag 17 november 2014

Haken voor kerst...sokjes en engeltjes

Nu de natuur in winterrust gaat en de tuin bijna winterklaar ligt, wordt het voor mij ook stilaan tijd om aan wat kerstversiering te denken. Binnen een paar weken mag de kerstboom weer van stal en daar hoort natuurlijk wat versiering bij.

 

Met overschotjes van de CAL deken maakte ik alvast de eerste kerstsokjes. Ze zijn ongeveer 6 op 8cm groot.

Op het internet zijn er verschillende haakpatronen te vinden, ik gebruikte deze: http://haakydee.blogspot.be/2013/12/gehaakte-mini-kerstsokjes.html


 

Ondertussen zijn er ook al wat engeltjes af. Deze vond ik wel een schattige en leuke om te maken. In het patroon worden houten parels voor de voetjes gebruikt, maar ik heb ze gehaakte voetjes gegeven.

 
 

Het patroon ervan kan je hier vinden: http://evehaakje.blogspot.be/2013/11/engel-voor-in-de-kerstboom-angel.html

 

Ik plaats nog wel een foto als de kerstboom er eenmaal staat en ondertussen wens ik jullie veel haakplezier!!


 

donderdag 6 november 2014

Gehaakt GSM hoesje

Bij een nieuwe GSM hoort natuurlijk een nieuw hoesje.

Ik heb hier geen patroontje van, ben gewoon begonnen met een ketting lossen te haken zo breed als de GSM is. Dan heb ik in de voorste lossen  van de ketting vasten gehaakt tot het einde van de ketting. In de laatste losse heb ik 3 vasten gehaakt. Daarna in de achterste lossen van de ketting vasten haken en sluiten met een halve vaste. Dan ben ik rond beginnen haken met halve stokjes tot op de gewenste hoogte. Regelmatig eens passen of het breed en hoog genoeg is.

 

Voor het flapje heb ik halve stokje heen en weer gehaakt over ongeveer de helft van de steken, ook weer tot de gewenste hoogte. Met een andere kleur heb ik rondom nog een rij vasten gehaakt.

 

Voor de afwerking kan je je fantasie de vrije loop laten. Ik heb hier een houten parel en een gehaakt bloempje gebruikt.

 

 

Veel haakplezier!!